Digitale restyling

Wat

Digitale restyling is het opnieuw inrichten van een ruimte zonder dat geschoven moet worden met zware meubels of dat de muren geverfd moeten worden. Door middel van een computermodel wordt een ruimte van uw woning of bedrijf digitaal ingericht en vertaald naar een fotorealistische afbeelding. Ook het plaatsen van een andere keuken of badkamer behoort hierbij tot de mogelijkheden. Deze methode wordt momenteel ook veel toegepast bij diverse populaire woonprogramma’s op de tv.

Wanneer

Deze presentatiemethode is zeer interessant wanneer u uw woning wilt verkopen en een aantal ruimtes gedateerd zijn of maar bij een select gezelschap in de smaak zullen vallen door expliciete kleuren en materialen. Dit digitaal restylen kan bijvoorbeeld door de badkamer te voorzien van een nieuwe douche, wc, wastafel en tegels, en de keuken van hoogglans witte kastjes, moderne kookapparatuur en een natuurstenen aanrechtblad. Het is voor potentiële kopers vaak lastig om de mogelijkheden van een ruimte te zien en haken af als het in eerste instantie niet naar hun smaak is. Door de mogelijkheden van zo’n ruimte te laten zien zal dit wellicht de verkoop van uw woning bevorderen. Het is daarom niet zo raar dat makelaars hier regelmatig gebruik van maken.

Panorama

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om van deze digitale restyling, naast een enkele afbeelding, ook een 360 graden panorama afbeelding te maken. U kunt dan vanuit één of meerdere standpunten geheel rondkijken in een ruimte. Dit is zowel interessant voor gebruik op een website, als op een iphone/ipad. Door middel van het gratis te downloaden programma ‘ivisit3d’ kan door met de iphone/ipad rond te draaien, de digitaal gerestylde ruimte geheel worden overzien zonder het scherm aan te raken.

Waar

In het menu vindt u onder ‘Projecten’ voorbeelden van digitale restyling.